Smještaj

Dom je opremljen novim namještajem, a korisnicima su na raspolaganju prilagođeni sanitarni čvorovi.

Kapacitet našeg doma je 18 osoba, a kako bismo našim korisnicima osigurali ne samo osnovne uvjete za život već i osjećaj ugodnog boravka u našem prostoru, na raspolaganju su im:

  • jednokrevetne sobe
  • dvokrevetne sobe
  • trokrevetne sobe
  • kupaonice prilagođene potrebama osoba treće životne dobi

Sve su sobe opremljene novim namještajem i potrebnim pomagalima za osobe teže pokretljivosti. Dio soba je opremljen TV prijemnicima, a sve sobe imaju mogućnost priključka televizora ukoliko to korisnici žele.

Osobe teže pokretljivosti

Za teže pokretne i nepokretne osobe pripremili smo stacionar s pet kreveta koje je moguće prilagoditi potrebama korisnika te im na taj način olakšati boravak u postelji. Osobe koje mogu koristiti invalidska kolica njegovateljice svakodnevno izvoze iz stacionara na svjež zrak i druženje s drugim korisnicima i na taj način povećavamo kvalitetu života korisnicima s tjelesnim ograničenjima.

Teže pokretnim korisnicima na raspolaganju su:

  • invalidska kolica za kretanje izvan svojih soba
  • kolica za kupanje
  • posebne stolice za kupanje
  • TV priključci u svim sobama

Higijena

Ukupno su u prostoru Obiteljskog doma za starije i nemoćne Villa Magdalena pripremljena četiri sanitarna čvora prilagođena potrebama korisnika. Svaka kupaonica ima mogućnost kupanja uz pomoćna sjedala, a korisnicima pružamo pomoć pri održavanju osobne higijene.

Grijanje /hlađenje

Dom je opremljen centralnim grijanjem što jamči ugodno tople prostore i u najhladnijim danima, ali i klimatizacijskim uređajem koji osigurava ugodan boravak i u najtoplije ljetne dane. Također velike staklene površine pružaju osjećaj ugode boravka u zajedničkom prostoru dok najmodernija plastična stolarija ne dopušta prodor zimi hladnog ili ljeti vrućeg zraka u smještajni prostor. Prozori su također i zaštićeni mrežicama kako bi se spriječio ulazak insekata, a istovremeno osiguralo potrebno redovito zračenje prostora.

Ukoliko imate bilo kakvih upita u vezi nas ili našeg doma slobodno nas kontaktirajte.